Biskaje mislukt, motorbrand

Eergisteren wilden we de golf van Biskaje oversteken vanuit Brest. Helaas ligt daar het hele haventerrein op de schop en hebben ze nu dus ook geen internet daar en dan ook geen goed weerbericht. Na veel moeite kregen we een weerkaartje wat helaas achteraf niet bleek te kloppen. Na ca. 10 uur varen begon het te stormen met vlagen tot 10 Bft. Dat is wat teveel van het goede. Audierne bleek de beste vluchthaven in de buurt te zijn. In het pikkedonker zijn we de haven in gevaren. Gelukkig was de golfslag in de baai bijna helemaal weg. Maar goed ook, want vlak voor de haven vloog de motor in de fik! Brand! Frank blustte heldhaftig de brand, maar onze hartslag was wel hoog. Het anker uitgegooid en een noodbericht over de marifoon uitgezonden. Na een uurtje kwam de reddingsbrigade ons naar een meerboei slepen. De volgende ochtend om 6 uur was het hoog water en konden we het haventje van Aurdierne in gesleept worden.
Wat bleek: de hoge druk leiding van de oliedrukmeter was geen hoge drukslang, maar een brandstofslang (dit avontuur werd mede mogelijk gemaakt door Van der Peijl in Terneuzen). De olie spoot eruit en vatte vlam op de hete onderdelen van de motor.
Dinsdag komt de monteur terug om het te repareren.
Ondertussen zitten we nu in een cafe te internetten (hopelijk op kosten van de verzekering). En hebben we een hele dag besteed aan het schoonmaken van de boot en motorruimte. Bluspoeder kruipt waar het niet gaan kan, wow man, al dat witte poeder maakt me high.
Verder is Audierne de moeite waard om te bekijken, mooie stad.
 
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Biskaje mislukt, motorbrand

  1. Michiel zegt:

    Dat was wel even schrikken zeker? Gelukkig is het allemaal redelijk goed afgelopen en zijn jullie ongedeerd. Kunnen jullie weer stoere verhalen over vertellen. Wel oppassen voor de Franse politie met al dat poeder aan boord maar als ik het goed begrijp heeft Frank al de nodige lijntjes opgesnoven en zal er niet veel meer over zijn. Staat er eindelijk een lekker briesje zodat jullie met een knik in de schoot het ruime sop kunnen kiezen en dan geven jullie het al weer op…..stelletje amateurs……laten jullie wel mijn vakantieonderkomen heel! Groetjes Michiel

  2. Leen zegt:

    Zo, dat is even schrikken. We wensen jullie verder heel veel sterkte en goede vaart verder zonder ongelukkenLeen, Annemarie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s