foto’s Albanie

Hieronder nog wat eigen foto’s van Albanie.
Plezier op het strand van Shengjin. De stad zelf is niet veel bijzonders, veel (onafgebouwde) vakantieflats en een paar winkeltjes en restaurants. Met een minibus kan je voor weinig geld naar een van de steden in het binnenland. De havenmeester legt alles uit hoe het werkt.
 
Ramazan Hasaj maakt prachtige impressionistische schilderijen. Jammer dat we er niet een mee kunnen nemen op de boot, want hij vraagt er weinig geld voor.
 
John, onze Engelse vriend, poseert met een beroemdheid uit Albanie. Een onverwachte ontmoeting bij een prachtig kerkje in the middle of no-where langs de kust van Albanie.
 
 
In Shengjin lopen de koeien vrij op straat.
 
We liggen voor slechts €40 per maand tussen de vissersboten in een beschutte haven in Shengjin.
De havenmeester van Shenjing heeft samen met een vriend een pilot geschreven met duidelijke kaarten en uitleg over ankeren, navigatie en touristische uitleg. Voor iedereen die dit land bezoekt een aanrader. Kijk hiervoor op www.magnamare.com .
 
Met een minibus gaan we op verkenning naar het binnenland. De bus vertrekt pas als hij vol is. Er is geen dienstregeling. De meeste busjes zijn afgetrapt, maar het is goedkoop en de chauffeurs rijden erg goed. In Italie op de weg zitten is veel gevaarlijker.
 
In onderstaand kerkje vinden we het wapen van de vlag van Albanie. Het is oorspronkelijk het wapen van de familie Skanderberg.
 
Dit kerkje staat bij Capo Rodoni. Er kamperen een paar families op het strand en in de bunkers rond het kerkje.
 
 
Deze familie is waarschijnlijk erg arm naar westerse begrippen, maar we krijgen grappa aangeboden en dat kunnen we niet afslaan. Deze mensen hebben geen geld, maar wel een ezel, koeien, fisfuiken, een roeiboot en ze leven in de zomer in deze lege bunker. Dit alles is aan het strand gelegen. Wat heeft een mens eigelijk nog meer nodig in dit warme klimaat? De omgeving is hier ook al prachtig, veel natuur.
 
 
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s