(weer) een boot in Griekenland

Boot in Griekenland

1 mei 2013

We kijken mismoedig naar buiten. Alweer regen en het is nog koud ook. Moeten we met dit weer straks ons lange zomerverlof in? Hebben we eigenlijk wel zin om een paar weken langs de Franse kust tegen de wind in te hakken om vervolgens in de regen de Franse kanalen te bevaren. Willen we eigenlijk wel vertrekken als het zulk rotweer blijft? Zullen we maar weer een zomer doorwerken, net als vorig jaar? Maar zo komen dit jaar misschien weer niet bij de Middellandse Zee. We worden er een beetje depressief van.

Dan bellen onze goede vriendinnen op. Ze hebben een boot te koop zien staan op het internet. Of we zin hebben om mee te gaan kijken. En als hij goed is, willen ze hem op een trailer zetten en naar Griekenland rijden. Misschien niet dit jaar, maar dan toch in de toekomst. Want zij willen ook dolgraag daar zeilen.

Opeens zitten we allebei rechtop, een en al aandacht. Radartjes gaan draaien, de energie vloeit terug in ons lijf. Er gebeurt iets, een idee komt in ons op. En we doen een ondoordacht voorstel: als jullie dan toch een boot in Griekenland willen, en wij eigenlijk ook dolgraag weer, zullen we…, kunnen we…, is het dan misschien een idee… om samen in Griekenland een boot te kopen? Waarom in Nederland kopen als daar ook boten te koop liggen. We zijn meteen alle vier enthousiast.

Een paar dagen later staan ze bij ons op de stoep. We spreken de plannen door. Willen we het echt gaan doen? Wat is dan ons budget en hoe gaan we alles regelen met tijdsverdeling en de kosten? Na veel overleg waar we alleen maar enthousiaster van worden, nemen de plannen vaste vorm aan. Internet wordt afgespeurd naar de perfecte boot, tickets worden geboekt, een huurauto gereserveerd en de ouzo wordt koud gezet bij het appartementje dat we gaan huren bij onze vrienden in Griekenland.

Een paar weken later zijn we in Griekenland. Het is prachtig lente weer. Eindelijk kunnen we van de zon genieten, kunnen de truien uit en komen de korte broeken tevoorschijn. Na een lange rit in de auto komen we aan bij het appartement van onze vrienden. Ze hebben tot ’s avonds gewacht tot we er eindelijk zijn. Voor ons voelt het als thuis komen en onze vriendinnen kijken hun ogen uit. Het is er zo mooi!

Na een dag rust, hebben we met de jachtmakelaar afgesproken om een paar boten te bezichtigen. Eén boot valt gelijk af: niet compleet, water binnen onder de vloer en wel heel erg smerig. Er blijven er nog twee over. Een op de staat op de wal en is best aardig, maar nog wel stevig aan de prijs, zeker omdat er toch nog wat werk aan is, voordat je er mee kunt varen. Dan gaan we onze favoriet van internet bekijken. Nog maar afwachten of hij in het echt ook zo netjes is als op de foto’s. En ja hoor: perfect! Meer worden zijn er niet nodig. We doen gelijk een bod, want nog geen vijf minuten voor ons, was er een andere kijker. Gelukkig deed hij niet meteen een bod, anders hadden we waarschijnlijk achter het net gevist! Zo’n lage vraagprijs voor zo’n goede boot, daar hebben we een koopje aan. Het bod wordt geaccepteerd. Wat gaat het allemaal snel, we hebben weer een boot in Griekenland!

De rest van de week in Griekenland brengen we door met papierwerk in orde maken en uitstapjes maken. Helaas gaat het niet zo snel dat we er al een dag mee kunnen zeilen. Maar we ontmoeten in Vonitsa andere Nederlandse vrienden met een grote zeilboot en we mogen met z’n vieren een dagje mee. Als we uit de haven weg varen, springen de tranen in mijn ogen. Wat heb ik dit gemist! We genieten met volle teugen. We zijn hun erg dankbaar voor dit dagje uitwaaien.

Ook bezoeken we onze vrienden op het landje. De caravan heeft inmiddels plaats gemaakt voor een heus huis. Zelf gebouwd van staalprofielen en geïsoleerde platen. Het is gezellig binnen. Ze hebben nu veel meer ruimte dan in de caravan en dat is toch wel prettig. Hij speelt op verzoek van onze vriendinnen prachtig op zijn elektrische piano. Zo mooi dat we er allemaal een beetje sentimenteel van worden. Daar volgt nog een heel andere verhaal uit, dat komt later wel.

De week vliegt voorbij en voor we het weten, zijn we weer in Nederland. Nu nog een paar weken werken en dan mogen wij met z’n tweeën gebruik maken van de nieuwe boot. Half augustus komen onze vriendinnen de boot overnemen. We zeilen dan nog een week met z’n vieren dan gaan wij weer naar huis.

Ah, wat hebben we er een zin in! Het is nu nog maar één week werken! Vanaf nu probeer ik weer regelmatig verhaaltjes op deze weblog te plaatsen. Hopelijk vinden jullie ze leuk om te lezen.

We huren een speedboot voor een middag.

We huren een speedboot voor een middag.

DSCF3378

Lekker buiten ontbijten op het terras.

Lekker buiten ontbijten op het terras.

Het appartementencomplex van onze vrienden.

Het appartementencomplex van onze vrienden.

Dit is hem!

Dit is hem!

Het water is lekker warm.

Het water is lekker warm.

Vanuit het vliegtuig, alweer bijna thuis.

Vanuit het vliegtuig, alweer bijna thuis.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

7 reacties op (weer) een boot in Griekenland

 1. Marc en Helena zegt:

  Hallo Anneke en Frank , wat leuk voor jullie terug de boot op binnenkort..en zalig genieten , alles kan en niks moet …We zullen met heel veel plezier de leuke berichtjes volgen en meedromen van verre warme landen. Groetjes uit het natte Vlaanderen Marc en Helena.

 2. stienko zegt:

  Hallo Anneke en Frank.
  Geweldig,weer zeilen in Griekenland,de dingen lopen wel eens anders dan dat je in gedachten hebt, waar vriendinnen wel niet goed voor zijn.
  Wij vertrekken vrijdag 5 juli en komen aan op dinsdag 9 in Igoumenitsa ,misschien dat we onderweg nog een plekje ergens meepikken maar we gaan zeker naar Vonitsa.
  Hoop dat we nog een keer gezellig bij kunnen kletsen,(misschien dan ook maar de ouzo koud zetten).
  We hebben nu ook een zodiac met bb motor,lekker op het water even naar Vonitsa heerlijk.

  Misschien tot gauw in Greece

  Groetjes Tom Stella Stienko

  • pantaleimon zegt:

   Hallo Tom, Stella en Stienko,
   Ah, jullie gaan ook weer lekker naar Griekenland. Leuk dat jullie reageren op de verhaaltjes.
   We schrijven de datum dat jullie aankomen in onze agenda, maar beloven doen we niets. We ‘moeten’ al op bezoek bij een Engelse vriend die vanaf half juli op Corfu verblijft en we willen liever niet teveel plannen. Anders zijn we nog aan het stressen. Maar als we in de buurt zijn, komen we zeker in de baai kijken of jullie er zijn. Zou zeker leuk zijn weer met jullie te kunnen kletsen. En anders moeten we misschien komende winter (o, wat is dat nog ver weg) maar eens afspreken in Nederland. Misschien kunnen jullie een sms sturen als jullie in de buurt van Vonitsa zijn. Hebben jullie ons kaartje met de telefoonnummers nog?
   Groetjes, Frank en Anneke

 3. Gerard en Jacqueline zegt:

  Wat een goed nieuws, dat er weer een boot in het zonnige zuiden is.
  Heerlijk, als je zo beperkt gebonden bent. Wij hopen, dat er in het noorden nog wat zon komt als we hier onze vakantie gaan vieren. Het doel net als vorige jaar, de Kanaaleilanden en de Normandische kust. Sommige mensen regelen hun zaakjes uitstekend. Heel veel plezier. Groetjes, Buona Vista Gerard en Jacdqueline.

  • pantaleimon zegt:

   Hey Gerard en Jacqueline,
   We staan ook te popelen om te vertrekken! Nog 2 nachtjes slapen… Hopelijk is het in de rest van Europa straks ook mooi weer.Veel zeilplezier en tot komende herfst of winter!Dan kunnen we ons hart weer ophalen met stoere en minder stoere zeilverhalen.
   Groetjes, Frank en Anneke

 4. Griekenland zegt:

  Wow met die foto’s alleen al kan ik helemaal wegdromen, hoop snel weer eens een stukje griekenland in het echt te kunnen zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s