Meezeilen

Palliambella, Juni 2013

 

Meezeilen

 

Onze Nederlandse vrienden met bed and breakfast appartementen willen graag een dagje met ons meezeilen. Op het moment is het even iets rustiger voor hen, dus we spreken gelijk af voor de volgende dag. Straks hebben ze het weer druk en kunnen ze bijna niet weg.

Het is voor haar even lastig om aan boord te klimmen met haar zere heup, maar als ze eenmaal in de kuip zit, gaat het prima.

We zeilen langzaam in het ochtendbriesje voor de wind naar de baai waar hun huis met appartementen in de buurt staan. Dan zien ze het ook eens vanaf het water. Hij vond zeilen eigenlijk maar niets. Al die boten die maar in de haven blijven liggen. Niet spectaculairs aan. Hij is meer een man die bezig moet blijven. Er is altijd wel wat de doen op hun bedrijf. Appartementen moeten schoon gemaakt worden, de tuin heeft water nodig, het zwembad wordt elke dag schoon gemaakt en de waterkwaliteit gecontroleerd, handdoeken moeten gewassen worden, enzovoort. Werk zat, maar dat geeft niet.

Wat zorgen zijn er ook. Zij moet na het zomerseizoen geopereerd worden aan haar heup. Ze heeft er veel last van en kan niet zoveel doen als ze eigenlijk wil. Waardoor er veel op zijn schouders komt te rusten. En hebben ze wel genoeg gasten deze zomer om komende winter door te komen? Dat is elk jaar weer de grote vraag die toch wel nadrukkelijk bij hen op de achtergrond speelt. Want de kosten zijn hoog. Dagelijkse dingen als elektra, water en boodschappen zijn duur in Griekenland en ook de belasting moet natuurlijk betaald worden.

We geven hem de helmstok in handen en laten hem sturen. Als later de wind aantrekt en we langs de eilandjes stuiven die ze altijd vanuit de verte kunnen zien liggen, verschijnt er een grote grijns op de gezichten van onze vrienden. Ze genieten met volle teugen. Actie moet er zijn! De wind door je haren of op het kale kruintje moet gevoeld kunnen worden! De zorgen worden even vergeten en hij twijfelt er zelfs aan of ze misschien toch ook een zeilboot moeten kopen. Al zou een motorboot misschien beter zijn. Kunnen ze hun gasten een dagtocht aanbieden in de baai. Met kans op dolfijnen, schildpadden en albatrossen. Eerst maar even sparen.

We sluiten de dag af met een etentje op een terras. Dan moeten ze weer naar huis.

Dag vrienden, tot over een paar weken. Als jullie dan nog tijd hebben, gaan jullie nog maar eens mee om je hoofd leeg te laten waaien.

 AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Meezeilen

 1. F zegt:

  Hoi Frank en Anneke,

  Leuk stukje van ons dagje varen waar wij nog altijd met heel veel plezier op terug kijken.
  Wat hebben wij die dag genoten. Het is op het moment inderdaad vreselijk druk. Een van onze gasten is ziek waardoor wij zelfs geen tijd hebben om ons eigen bezoek of vrienden te ontvangen.

  Dank je wel voor het plaatsen van dit stukje.

  Frans en Ronne
  5alonia appartementen. B&b
  Paliambela/Vonitsa
  Griekenland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s