Skype

Vonitsa, 25 juni 2013

 

Skype

 

We zitten met een paar oude en nieuwe zeilvrienden op een terras in Vonitsa. Sinds dit jaar hebben ze er wi-fi en het terras wordt mede daardoor vrij druk bezocht door zeilers. Achter mij gaat een man aan een tafeltje alleen zitten. Hij zit er elke avond. Zijn laptop wordt geïnstalleerd, het snoer uitgerold, muis ernaast en de koptelefoon gaat op. Na een tijdje heeft hij verbinding en zit hij te praten met het thuisfront via skype, een soort beeldtelefoon via internet.

Bij ons aan tafel zijn we inmiddels aanbeland in de fase ‘sterke verhalen’. Er wordt wat luider gelachen en gepraat en de man achter mij sist gebiedend tussen zijn tanden met zijn vinger op zij lippen. We zijn misschien wat te enthousiast geweest en even is het rustiger.

Dan nemen de meeste mannen nog een pint en komen er tegelijk meer verhalen ter tafel. De skype-man kijkt kwaad onze richting uit en fronst zijn wenkbrauwen. En weer zakt bij ons het geluid van de gesprekken een aantal decibellen. Hé, vervelend dat geskype. Moeten we nu de hele avond op fluistertoon verder?

Er wordt nog een rondje besteld en langzaam wordt het gesprek weer geanimeerder. De skype-man kijkt weer verstoord op, sist tussen zijn lippen door en ziet er boos uit. Maar we doen net of we het niet meer zien. Hij bekijkt het maar. Ga maar naar het internetcafé twee straten verderop. Daar is het stil en kan je rustig skypen. Hier zit je op een normaal terras met als extraatje een internetverbinding. Maar dat betekent niet dat het hele terras op kousevoeten moet gaan lopen.

Een oudere zeiler tegenover mij ziet het allemaal verwonderd aan. Hij neemt niet veel deel aan de gesprekken aan onze tafel. Dan schudt hij zijn hoofd en wuift met zijn handen de skyper weg.

‘Bah!’, zegt hij en hij trekt zijn verweerde gezicht in een grimas.’Tijdverspilling! Als je elke avond alleen maar contact hebt met thuis, ben je niet echt weg!’

Ja, dat vinden wij nou ook.

2013-06-18 (184) 2013-06-18 (186)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s