Hij vindt het niet leuk hier

Hij vindt het niet leuk hier

 

Kouloura op Corfu, 14-7-2013

 

We liggen in een vrij kleine, maar prachtige baai in Corfu. Met waarschijnlijk het fijnste strand. Een paar grote bomen zorgen voor schaduw, dagjesmensen kunnen hun auto bijna op het strand parkeren en het water is kristal helder. Er gaan veel mensen snorkelen, of speervissen. Op loopafstand is een klein haventje met een dure, maar goede taverna. Griekse kinderen krijgen hun eerste zwemles van hun ouders in deze baai. Alleen het gebabbel van de mensen en de krekels op de kant is aan boord te horen. Het is een idyllisch plekje.

Maar dat vindt niet iedereen. Op de betonnen trailerhelling zit een tienerjongen te mokken. Zijn spijkerbroek en T-shirt gaan niet uit om te zwemmen. En zijn stoere pet en zwarte zonnebril gaan al helemaal niet af. Wat denken ze wel. Dat .hij een beetje in een zwembroek rond gaat lopen of zo.

Hij vist een plat steentje van het strand en keilt het over het water. Het ketst een paar keer tegen de oppervlakte en verdwijnt dan in de diepte. Hm, dat is eigenlijk best leuk. Als ze maar niet denken dat hij het naar zijn zin heeft hier. En hij gaat zeker niet bij HEN zitten, die twee fossielen daar, die denken dat ze nog jong zijn. Moet je zijn moeder nu eens zien met die snorkel en zijn vaders buik boven die idiote zwembroek. Belachelijk gewoon. Waarom mocht hij nou niet gewoon met een paar vrienden met de bus naar Spanje? Nou ja, eigenlijk mochten zijn vrienden ook nog niet alleen op vakantie, maar toch. Konden zijn ouders niet een leuker eiland verzinnen dan Corfu? Al dat blauwe water hier, met die boten voor anker. En moet je dat grote motorjacht eens zien. Dat is pas vakantie vieren!

Hij sjokt langs de waterlijn, smijt nog wat steentjes in het water. Misschien toch maar eens een zwembroek aan doen. Het is tenslotte best warm en het water ziet er verleidelijk koel uit.

Maar zijn ouders zijn het gemok en gedrentel zat en besluiten op te stappen. Jammer. Hij mocht het eens naar zijn zin krijgen hier.

2013-07-18 (68) 2013-07-18 (71) 2013-07-18 (72) 2013-07-18 (77) 2013-07-18 (89)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s